Бесплатан Office 365 Education за Одјељење за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ

2015.7.16. Одјељење за стручне и административне послове, Пододјељење за информатику Владе Брчко дистрикта БиХ недавно је покренуло иницијативу према Мајкрософт (Microsoft) корпорацији за укључивање школских институција тј. Одјељења за образовање у Microsoftov програм за образовне институције.
Послије неколико контаката, Microsoft је прихватио ову иницијативу и регистровао Одјељење за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ као корисника Microsoft Office 365 Education програма.


Image for news
Microsoft Office 365 Education укључује: приступ Microsoft Outlook e-mail систему преко регистроване Интернет домене за школе Дистрикта skoladistrikt.ba, приступ OneDrive архиви података, Office alate (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) које ђаци, наставници и друго школско особље неће морати да инсталираjу на свој рачунар него ће преко портала http://portal.office.com моћи да користе онлајн, друштвену мрежу Yammer, као и софтверске алатке Lync који омогућује аудио и видео конференцијске позиве и размјену порука те низ других погодности, све потпуно бесплатно.

2015-07-16-Besplatan_Office_365_za_Obrazovanje-2

Све ове онлајн софтверске алатке омогућавају, олакшавају и унапређују комуникацију између ђака и наставника, као и комуникацију између самих ђака и између самих наставника, дијељење материјала потребних за наставу и ваннаставне активности, чиме ће се подићи ефикасност процеса учења, као и знање и примјена информационих технологија у наставном процесу и уопште информатичка писменост ђака у Брчко дистрикту БиХ.

2015-07-16-Besplatan_Office_365_za_Obrazovanje-3

Одјељење за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ је једна од првих образовних институција у БиХ која је успјела да добије од Microsofta дозволу за приступ новом Office 365 Education програму.
Пододјељење за информатику ће у најскорије вријеме, у сарадњи са Одјељењем за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ, за директоре школа те наставнике и професоре информатике организовати презентације и демонстрације рада и коришћења ових програма, како би се од нове школске године Office 365 Education почео у потпуности користити у свим школама и образовним институцијама Дистрикта.
Захваљујући приступу Office 365 Education програму уштеђено је преко 100.000,00 КМ, које би се морале издвојити кроз буџет Владе Брчко дистрикта БиХ за лиценце за Office пакете и друге софтверске програме који се користе на рачунарима у школама и другим образовним институцијама Дистрикта.
Све додатне информације о Microsoft Office 365 Education програму можете пронаћи на веб-адреси:
2015-07-16-Besplatan_Office_365_za_Obrazovanje-4
Фото: Microsoft
Додатно, како је саопштено из Одјељења за стручне и административне послове, у току 2015. године Пододјељење за информатику ће пустити на коришћење Одјељењу за образовање и нови званични школски веб-портал www.skoladistrikt.ba, преко ког се планира и имплементација пројекта електронски дневник.