Gradonačelnik i izvođači o novogodišnjem koncertu na Trgu mladih

27.12.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i učesnici novogodišnjeg koncerta Aleksandra Lizdek i Arman Morankić pozvali su danas građane da dočekaju Novu, 2013. godinu na Trgu mladih u Brčkom.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH po prvi put od nastanka Distrikta organizuje novogodišnji koncert s dočekom Nove godine na kojem će se publici predstaviti brčanski izvođači.

"Procijenio sam da je za život grada i naše građane dobro da imamo organizovan doček Nove godine. Očekujem da će mnogo ljudi različitih uzrasta doći na Trg i uživati u programu i dobroj svirci. Trenutak kada ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu uvijek je poseban i vjerujem da ćemo se barem tada osjećati opušteno i da ćemo zaboraviti na brige i svakodnevne probleme", istakao je gradonačelnik Domić.

Aleksandra Lizdek, profesorica solo pjevanja u Muzičkoj školi u Brčkom i jedna od učesnika programa, pozvala je sve građane da dođu na Trg i dobro se zabave u novogodišnjoj noći.

"Smatram da je vrlo pozitivno što je organizovan doček Nove godine i veoma sam zadovoljna što sam jedna od učesnika. Bit će zastupljeni različiti muzički žanrovi, za svačije uho i svačiji ukus", dodala je Lizdek.

Arman Morankić, također jedan od učesnika, istakao je da u Brčkom ima mnogo talenata koje treba poslušati.

Program novogodišnjeg koncerta trajat će od 20.00 sati do 01.00 sat poslije ponoći. Za sve posjetioce bit će osigurani besplatni topli napici. Napominjemo građane da je korištenje pirotehničkih sredstava zabranjeno.