Gradonačelnik Nišić najavio manifestaciju „Čari zime“ u Brčko distriktu BiH

1. 12. 2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić najavio je manifestaciju „Čari zime“ u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine koja se zvanično otvara 2. 12. 2023. godine u 17.00 sati na Trgu mladih.

Image for news

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine organizovala je manifestaciju „Čari zime” koja će i ove godine obogatiti zimske dane.

Kao i svake godine, na Trgu mladih postavljene su drvene kućice s izložbenim i prodajnim programom koje će biti otvorene svaki dan od 2. 12. 2023. do 31. 1. 2024. godine od 17.00 do 21.00 sat.

U okviru ove manifestacije postavljeno je i klizalište koje će biti otvoreno svaki dan od 10.00 do 21.00 sat. Cijena ulaznica iznosi 1 KM, a za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Brčko distrikta BiH klizanje će biti besplatno petkom od 13.00 do 14.00 sati.

Gradonačelnik Nišić je istakao da je riječ o manifestaciji koja privlači veliku pažnju građana i koja ima za cilj da obogati turističku ponudu grada tokom zimskog perioda i praznika.

„Brčko distrikt BiH u kontinuitetu nastavlja promociju našeg grada kao turističke destinacije nakon brojnih manifestacija u okviru Savskog cvijeta i drugih kulturno-umjetničkih i privrednih sadržaja. Ova manifestacija će poslije monotone jesenje svakodnevnice građanima Distrikta, ali i gostima pružiti relaksaciju i zabavu“, kazao je Nišić pozvavši sve građane da se uključe u sam program i da posjete manifestaciju.

Nišić je ovom prilikom najavio i novogodišnji koncert na kojem će građane Distrikta zabaviti Brčaci Fatmir Sulejmani, Mahir Hukičević i Lučijano Šečić.

„Ove godine izabrali smo kvalitetan repertoar uz uštedu od 20.000 KM koje će se usmjeriti u humanitarne svrhe, najprije za liječenje djece oboljelih od malignih bolesti“, kazao je Nišić dodavši da će i ove godine u okviru koncerta biti organizovan i vatromet.

Svoje učešće u manifestaciji „Čari zime“ možete prijaviti na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeszc6PYDJQ8tYt4uk-bII7C9-v1UqErz_j26z5W7yADPiyPw/viewform.