Gradonačelnik položio vijenac povodom obilježavanja 79. godišnjice oslobođenja Brčkog

Povodom obilježavanja 79. godišnjice oslobođenja Brčkog gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić položio je vijenac na Partizanskom spomen-groblju.

Image for news

On je naglasio da navedeni događaji iz prošlosti treba da svima služe kao pouka.

„Ovo nije samo obilježavanje prošlosti, već jedna važna historijska lekcija koju svi trebamo izvući kao pouku. Mlade generacije posebno trebaju naučiti iz ovih događaja, razumjeti kako se brani i čuva sloboda. Naša prošlost jasno pokazuje da je jedino zajedništvo, jedinstvo naroda i istrajnost u borbi ključni faktori za prevazilaženje izazova. To je lekcija koju ne smijemo zaboraviti i koju moramo prenijeti budućim generacijama“, zaključio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Predsjednik brčanskog SUBNOR-a Janko Vuković kazao je da su na obilježavanju 79. godišnjice od oslobođenja Brčkog prisustvovale 44 delegacije antifašista iz svih krajeva BiH, ali i zemalja regiona.

„Oslobođenje Brčkog je simbol hrabrosti i odlučnosti naših predaka u borbi protiv fašizma. Danas, više nego ikada prije, važno je da se sjećamo njihove žrtve i da njihovu borbu prenosimo dalje kako bismo sačuvali slobodu i demokratske vrijednosti", kazao je Vuković.