Gradonačelnik prisustvovao biznis takmičenju „B2B Pitch Battle“

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prisustvovao je biznis takmičenju „B2B Pitch Battle“ koje je održano pod sloganom „100 ušiju slušaju – 100 ruku kupuju!“. Na ovom događaju predstavnici različitih kompanija imali su priliku da kroz kratke i dinamične prezentacije predstave svoje proizvode, inovacije i poslovne ponude pred stručnim žirijem i potencijalnim partnerima.

Image for news

Gradonačelnik je kazao u svom obraćanju da ovaj događa ne pruža samo platformu za predstavljanje inovacija i poslovnih ideja, već, kako je naglasio, igra i ključnu ulogu u jačanju poslovne klime i stvaranju novih prilika za rast i razvoj.

„Kroz ovakve inicijative ne samo da podržavamo lokalne preduzetnike, već i doprinosimo širenju poslovne mreže koja može unaprijediti ekonomiju Distrikta, ali i čitave BiH. Takmičenje je omogućilo povezivanje s vodećim stručnjacima i potencijalnim partnerima, što je od velike važnosti za naše preduzetnike koji teže proširenju svojih poslovanja. Zahvaljujem organizatorima na sjajnoj organizaciji i vjerujem da će rezultati ovog takmičenja donijeti dugoročne koristi za našu zajednicu i poslovni sektor“, kazao je gradonačelnik.

Događaj je okupio stručnjake koji su ocijenili nastupe učesnika i pružili konstruktivne povratne informacije kako bi se pomoglo firmama da unaprijede svoje strategije i pristupe tržištu. Najbolji nastupi nagrađeni su prestižnim nagradama, Pored takmičenja, događaj je pružio značajnu priliku i za umrežavanje, omogućivši učesnicima da uspostave važne poslovne kontakte s liderima iz različitih sektora.

Organizatori su naglasili da je ovo već peto po redu takmičenje na kojem je učestvovalo više od 30 kompanija širom BiH i istakli da su tokom prethodnih takmičenja mnoge firme pronašle nove partnere i klijente. Naredno takmičenje bit će održano u Tuzli, čime će se, kako su kazali, dodatno proširiti domet i uticaj događaja. Organizatori su se zahvalili svim učesnicima, sponzorima i partnerima na podršci, ističući da zajedničkim radom nastoje stvoriti najbolje moguće prilike za poslovni rast i inovacije.

Takmičenje je održano u okviru projekta „Pouzdanost“ u organizaciji LRC Business Intelligence System.