Gradonačelnik prisustvovao prezentaciji neuromodulacijskog odijela za osobe s neurološkim oboljenjima

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je u Omladinskom centru u Brčkom prisustvovao prezentaciji neuromodulacijskog odijela koje pruža olakšanje oboljelima od različitih neuroloških stanja.

Image for news

Gradonačelnik je istaknuo važnost ovakvih tehnoloških inovacija u poboljšanju kvalitete života pacijenata s neurološkim oboljenjima.

Ova tehnologija obećava veliki napredak u terapiji i rehabilitaciji pacijenata s neurološkim poremećajima koje pruža mogućnost ciljanog tretiranja simptoma i smanjenja nelagode kod pacijenata. Važno je podržavati implementaciju ovakvih inovativnih rješenja kako bismo unaprijedili kvalitetu života oboljelih“, izjavio je prim. dr. Zijad Nišić.

Predsjednica Udruženja građana „Vjera&nada“ Brčko distrikta BiH Nataša Damjanović, organizator ove prezentacije, kazala je da neuromodulacijsko odijelo predstavlja veliki napredak u poboljšanju života osoba s neurološkim oboljenjima.

Predsjednica Udruženja građana „Vjera&nada“ Brčko distrikta BiH Nataša Damjanović, organizatorica ove prezentacije, naglasila je važnost predstavljanja neuromodulacijskog odijela kao revolucionarne inovacije u terapiji neuroloških oboljenja.

Ponosni smo što smo bili u mogućnosti organizovati ovu prezentaciju i što smo imali priliku vidjeti kako ova tehnologija može donijeti olakšanje osobama oboljelim od multiple skleroze, cerebralne paralize, te ostalih neuroloških oboljenja. Ovakva inovacija pruža nadu za bolju budućnost i poboljšanje kvalitete života naših sugrađana koji se bore s ovim izazovima“, kazala je Damjanović.

Prezentaciju je vodio Kristoffer Brikedahl, fizioterapeut i direktor globalne prodaje, koji je prisutne detaljnije informisao o funkciji i značajnosti neuromodulacijskog odijela.