Planovi Mirkovog penjanja na Mont Everest dobijaju podršku lokalnih vlasti

U razgovoru sa Mirkom Zečevićem-Tadićem predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine gradonačelnik prim. dr. Zijad Nišić, njegov zamjenik dr. Anto Domić, zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović, te savjetnica gradonačelnika Lucija Hrgovčić izrazili su podršku njegovom planu penjanja na najviši vrh svijeta Mont Everest.

Image for news

Mirko Zečević-Tadić sa područja Brčko distrikta BiH istakao je svoju odlučnost da se upusti u ovaj izazov te je najavio svoj planirani polazak u martu 2025. godine gdje će se pridružiti grupi od desetak avanturista iz različitih krajeva svijeta.

„Već sam se penjao na vrhove poput Kilimandžara, a ove godine planiram i putovanje ka Dolomitima i Himalajima. Odluka da se uputim ka Mont Everestu proizlazi iz moje strasti prema izazovima i ljubavi prema prirodi. Tokom ovog putovanja planiram dokumentovati svoje iskustvo i kroz video zapise“, izjavio je Zečević-Tadić.

Predstavnici vlasti su pohvalili dosadašnje uspjehe Mirka i obećali svu neophodnu podršku tokom priprema i samog puta ka ostvarenju njegovog cilja.