U Vijećnici održan sastanak sa ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Asmir Mujanović, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu Brčko distrikta BiH Senad Bešić, zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović, te predstavnici boračkih udruženja Armije RBiH i HVO sa područja Distrikta održali su sastanak u Vijećnici sa Nedžadom Lokmićem, federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Image for news

Na sastanku su upoznali ministra o dostignutim pravima boračke populacije sa ovih prostora sa posebnim osvrtom na javni poziv za raspodjelu stanova u boračkoj zgradi u Brčkom za bivše pripadnike Armije RBiH i HVO, aktivnostima vezane za Zakon o dopunskim pravima demobilisanih boraca Brčko distrikta BiH kao i o prenosu vojnih evidencija za pripadnike A RBiH i HVO.

Ministar Lokmić pozdravio je aktivnosti predstavnika Distrikta koja se odnose na rješavanje boračkih pitanja, te ujedno iskoristio priliku i upoznao prisutne o trenutnim aktivnostima ministarstva za pitanja boraca i invalida. Na kraju razgovora ministar je naglasio da će federalno ministarstvo nastaviti s pružanjem podrške ove populacije.