Vlada održala 23. vanrednu sjednicu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 23. vanrednoj sjednici na zahtjev Jedinice za implementaciju projekta „Luka Brčko“ (PIU) razmatrala je ponudu Strabag AG za izvođenje radova na kolosijeku AIK od 31. 5. 2024. godine, te donijela zaključak kojim se daje saglasnost na ponudu za novi kolosijek AIK. Ovim se zadužuje i direktor JP „Luka Brčko“ Brčko distrikta BiH da prije potpisivanja ugovora izvrši provjere i pribavi saglasnosti konsultanata na ponudu, a sve u skladu s propisanim procedurama.

Image for news

Članovi Vlade donijeli su zaključak i na ponudu Društva za projektovanje i građenje – PPG Sarajevo za usluge nadzora nad radovima na AIK u kojem stoji da Vlada daje saglasnost Jedinici za implementaciju projekta „Luka Brčko“ (PIU) na prihvatanje ponude za usluge nadzora nad radovima na AIK dostavljene od Društva za projektovanje i građenje PPG u iznosu od 85.000,00 eura. Iznos ponude obuhvata i tehnički prijem dizalice, novog kolosijeka, pristupne ceste, te izgradnju bukobrana do završetka projekta.

Vlada je razmatrala i ponudu Technital-PPG za usluge nadzora nad radovima na kolosijeku AIK i donijela zaključak u kojem se navodi da Vlada daje saglasnost Jedinici za implementaciju projekta „Luka Brčko“ (PIU) da izvrši isplatu firmi Technital-PPG u iznosu od 30.000,00 eura za pružanje usluga nadzora nad radovima na kolosijeku AIK za mjesec april 2024. godine.

Sve navedene saglasnosti moraju biti provedene u skladu s ugovorom i zakonom propisanim procedurama.