Započelo međuškolsko takmičenje u futsalu

14.11.2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović i šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić danas su u dvorani JU Gimnazija „Vaso Pelagić” Brčko prisustvovali početku međuškolskog takmičenja u futsalu.

Image for news

Na današnjem otvorenju takmičenja takmičile su se tri osnovne škole s područja Distrikta gdje je najbolji rezultat ostvarila JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH.

Gradonačelnik Nišić, koji je i zvanično otvorio takmičenje, kazao je da je ovo historijski dan za školski sport u Brčko distriktu BiH dodavši da je planirano i proširenje spektra sportova koji će biti uvršteni u međuškolske lige.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović izrazio je nadu da će ovaj pilot projekat biti uspješan te da će ova tradicija biti nastavljena.

Prvo kolo lige školskog sporta u futsalu za srednje škole odigrat će se sutra.

Ovaj projekat podržala je Vlada Brčko distrikta BiH, odnosno Odjeljenje za obrazovanje i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu u saradnji s Udruženjem građana „Distrikt” kao nosiocem aktivnosti.