Predstavnici Roma kod gradonačelnika

29.3.2012. Predstavnici romskih udruženja Brčko Distrikta BiH "Romski san" i "Romi na djelu" posjetili su danas u zgradi Gradske vijećnice gradonačelnika Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslava Gavrića. Na sastanku je razgovarano o predstojećem Svjetskom danu Roma koji će u Brčko Distriktu BiH biti obilježen u "Vili Cicibela" 8. aprila, uz prigodan kulturno-zabavni program.

Image for news

Domaćini manifestacije, u ime izvršne i zakonodavne vlasti, bit će gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Miroslav Gavrić i poslanik u Skupštini Brčko Distrikta BiH Avdo Aljić. U okviru programa bit će uručene nagrade odličnim učenicima osnovnih škola romske populacije i upriličena promocija knjige "Nina buba" što na prevodu sa romskog jezika znači "Spavaj, spavaj sine moj".

"Obilježavanje Svjetskog dana Roma na ovakav način predstavlja još jedan vid podrške lokalne zajednice ovoj populaciji. Na taj dan imat ćemo priliku da se družimo, uz kulturno-zabavni program koji će prirediti udruženja, ali i da razgovaramo o problemima koji tište romsku populaciju" rekao je gradonačelnik Miroslav Gavrić.
2012-03-29-Sastanak-Romi-2
Predstavnici udruženja "Romski san" i "Romi na djelu" Avdo Aljić i Azim Sadiković zahvalili su se gradonačelniku na podršci. Oni su istakli da će prijem povodom Svjetskog dana Roma okupiti 120 članova iz oba udruženja te predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti Brčko Distrikta BiH.
2012-03-29-Sastanak-Romi-3