Predstavnici Sindikata u posjeti gradonačelniku

27.4.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić upriličio je danas u Gradskoj vijećnici prijem za predstavnike Sindikata Brčko distrikta BiH povodom Prvog maja, međunarodnog praznika rada.

Image for news

 

"Sastanak je bio prilika za razmjenu iskustava o dosadašnjoj saradnji, a razgovarano je o problemima koji tište Sindikat i radnike Brčko distrikta BiH. Rješenja za ove probleme, koja će zadovoljiti radnike, Vladu i poslodavce, možemo tražiti samo otvorenim razgovorom, a nadam se da će ubrzo biti vidljivi rezultati rada Ekonomsko-socijalnog vijeća koje je formirano prošle godine", istakao je gradonačelnik Miroslav Gavrić.

On je dodao da će Vlada Brčko distrikta BiH dati punu podršku izradi kolektivnog ugovora na kojem predano rade i Sindikat i Udruženje poslodavaca.

2012-04-27-Sindikat_kod_gradonacelnika-2

Predsjednik Sindikata Brčko distrikta BiH Ilija Kalajdžić rekao je da su osnovni problemi radnika nepoštovanje zakona iz radno-pravne oblasti te istakao da će međunarodni praznik rada Prvi maj većina radnika u Brčkom obilježiti radno, što je direktno kršenje njihovih prava i zakona. Kalajdžić je dodao da je na sastanku traženo uspostavljanje Odjeljenja za rad, socijalnu politiku i zapošljavanje.