Održana 12. redovna sjednica Vlade

12.5.2021. Na 12. redovnoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost na Prijedlog zaključka Odjeljenja za obrazovanje za završetak nastavne godine za završne razrede srednjih škola u Brčkom kako slijedi:

Image for news

-          Završni razredi IV. stepena zaključno sa 14. 5. 2021. godine

-          Završni razredi III. stepena zaključno sa 21. 5. 2021. godine.

Na današnjoj sjednici odobrene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa udruženja, fondacija i drugih pravnih i fizičkih lica od strane Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju kao i Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine za period od 2021. do 2025. godine.

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH.

Usvojen je i Zaključak o inicijativi za pokretanje postupka finansiranja projekata kod Svjetske banke kroz „Regionalni program za integrisani razvoj koridora rijeka Save i Drine“ za finansiranje sljedećih infrastrukturnih projekata: Zatvaranje deponije smeća, Izgradnja centra za upravljanje čvrstim otpadom, Regulacija dijela toka kanala Blizna u Brčko distriktu BiH, Regulacija i čišćenje dijela toka rijeke Brke uzvodno od mosta na Kožari u Brčko distriktu BiH i Šetnica i biciklistička staza uz desnu obalu rijeke Save dužinom Brčko distrikta BiH.

Na 12. redovnoj sjednici usvojen je Prijedloga zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt pravilnika o računovodstvu i financijskom izvještavanju, primljene su k znanju informacije u vezi s poslaničkim pitanjima nekoliko poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH kao i Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem za 2020. godinu i Izvještaj o radu Upravnog odbora za 2020. godinu JP „Putevi Brčko“ d. o. o.